Överlåtelsebesiktning när du ska köpa en bostad

Du som ska köpa en ny bostad måste enligt lag undersöka den. Det kan dock vara lättare sagt än gjort att göra det på egen hand eftersom det finns en mängd olika bedömningar och liknande som måste göras, bedömningar vilka man som lekman inte alltid känner till. Då är det betydligt bättre att vända sig till oss så kan vi sköta din överlåtelsebesiktning åt dig. När du anlitar oss ser vi nämligen alltid till att utföra en noggrann överlåtelsebesiktning så att du kan känna dig helt säker på att det inte finns några dolda fel i din nya bostad.

Ska du sälja en bostad?

Ska du i stället sälja en bostad? Också när det gäller detta är du skyldig enligt lag att meddela köparen om eventuella fel med din bostad. Detta gäller inte bara själva fastigheten utan även marken som den står på, eventuella extrabyggnader på marken samt byggnadstillbehör och installationer. Även detta är dock något som det kan vara svårt för dig som lekman att göra eftersom det också finns en mängd bedömningar man måste förhålla sig till när man ska sälja en bostad. Missar du att göra detta kan du dessutom bli ersättningsskyldig till köparen i upp till 10 år efter det att bostadsaffären gått igenom. Låt därför oss göra en överlåtelsebesiktning av din bostad åt dig. Då behöver du inte oroa dig över att du ska missa att meddela köparen om något och bli ersättningsskyldig.

Vi är baserade i centrala Stockholm

Vi har vårt kontor i centrala Stockholm. Om du har vägarna förbi är du därför varmt välkommen att besöka oss och berätta vad det är du behöver hjälp med.